Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy téglatest éleinek aránya 2 : 4 : 5, térfogata pedig 320 cm³. Számold ki a felszínét!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
630
Megtudja valaki oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=2x; b=4x, c=5x
320=2x·4x·5x
320=40·x³
8=x³
x=2cm
a=4 cm, b= 8 cm, c= 10 cm
A felszínt már ki tudod számolni.
0