Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora köré irtható kör sugara?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
959
Egy derékszögű háromszög befogóinak hossza 9 cm és 15 cm. Mekkora a háromszög köré irható kör sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a2 + b2 = c2
92 + 152 = c2
81 + 225 = c2
17,49 cm = c

c = átmérő tehát
r = 17,49 / 2 = 8,74 cm a köré írható kör sugara.
0