Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Koszi elore is<3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Észak-dél irányban az eredő erő: 110-80 = 30 N északra
Kelet-nyugat irányban az eredő: 100-60 = 40 N nyugatra

Ez a két eredő erő egymással derékszöget zár be. Eredőjük (a háromszög átfogója) Pitagorasszal számolható:
F =  36^2 + 40^2 
F = 50 N

F = m * a
50 N = m * 0,5
100 kg = m

Módosítva: 4 éve
0