Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsítóerő sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
842
Mekkora gyorsítóerő szükséges ahhoz, hogy az 1260 kg tömegű személyautó 100 méter úton 54 km/h sebességet érjen el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 54 km/h = 15 m/s
s = 100 m

a = v2 / 2s
a = 152 / 2 * 100
a = 1,125 m/s2

F = m * a
F = 1.260 * 1,125 = 1.417,5 N


Módosítva: 4 éve
0