Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
486
Légyszíves segitenétek a megoldasban?Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a)
Motoros idő: 12:45 - 10:25 = 2 óra 20 perc = 140 perc⇒140:0,5=280 km Alabár és Balabár távolsága.

b)
2 h 20 perc= 2 1/3 h
Motoros átlagsebessége: 280 km : 2 1/3 h = 120 km/h
Autós idő: 12:45 - 9:00 - 0:15 = 3:30=3 óra 30 perc=3 1/2 h
Autós átlagsebessége: 280 km : 3 1/2 h = 80 km/h
1