Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Surgos!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Matek hazi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
48.)
a.)
480 * 0,24 = 115,2
480 / 0,24 = 2.000
(24 / 480) * 100 = 5%
480 / 24 = 20 szorosa azaz = 200 % -a
b.)
350 * 0,07 = 24,5
350 / 0,07 = 5.000
(7 / 350) * 100 = 2%
350 / 7 = 50 szerese azaz = 500%
c.)
150 * 1,2 = 180
150 / 1,2 = 125
(120 / 150) * 100 = 80%
150 / 120 = 1,25 azaz 125%

49.)
a.)
A nagyobb szám: 1.200; kisebbnél 600-al nagyobb.
b.)
A nagyobb szám: 20; a kisebbnél 5-el nagyobb
c.)
A nagyobb szám: 40,5; a kisebbnél 8,5-el nagyobb.

50.)
a.)
240 * 0,4 = 96 km
Az eddig megtett út 96 kilóméter.
b.)
240 - 96 = 144 km
A teljes útból még 144 kilóméter van hátra.
c.)
1 óra 36 perc = 96 perc
96 / 96 = 1 km / perc
1 * 60 = 60 km
A vonat óránként 60 kilóméter utat tesz meg.
d.)
240 / 60 = 4 óra
Az egész út megtételéhez 4 órára van szükség.
Módosítva: 4 éve
0