Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős Fizika!!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
427
1. Feladat: Mekkora feszültségre kell kapcsolni a 12 ohm ellenállást, hogy 3 A erősségű áram haladjon át rajta?

A többi feladatot csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
Ohm törvény: R = U / I -t rendezve megkapjuk hogy U = R * I tehát U = 12 * 3 = 36 V
7.)
Csatoltam a képet.
8.)
I = Q / t = 150 / 60 = 2,5 A
9.)
első ábra:
ny : A
z : A,B

második ábra:
ny: A,B
z: A,B,C
0