Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1275
Mekkora állandó erőt kell az 50 kg tömegű kiskocsira kifejteni, hogy az indulástól számított 5s alatt 12,5 utat tegyen meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = (a * t2) / 2 ezt rendezve a-ra.
a = (2*s) / t2
a = (2 * 12,5) / 52
a = 1 m / s2

F = m * a
F = 50 * 1
F = 50 N
0