Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KAMATOS KAMAT 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
460
3. 4. a, b feladat kellene. Segítsen valaki, (végig levezetve) nem tudom hogyan kell megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.)
FV = PV * (1 +r)n
FV = jövőbeni pénzünk
PV = kezdő tőke
r = kamatláb
n = évek száma

1.500.000 = PV * (1 + 0,0845)5
1.500.000 = PV * 1,5
1.000.000 = PV

Tehát az alap tőkénk 1.000.000 Ft volt.

4.)
Ugyan azt a képletet alkalmazuk.

a.)
FV = 500.000 * 1,064 * 1,054
FV = 767.274 Ft

Tehát a B eset a helyes válasz mivel azzal kell számolnunk.

b.)
FV = 500.000 * 1,1134
FV = 767.274 Ft

Tehát a B eset a helyes megoldás.
0