Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redoxidacio

Főoldal » Középiskola » Kémia
530
VALAKI TUDNA NEKEM IRNI 5 redoxidációt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ilyen létezik? :D
Max redoxireakció
Vagy oxidáció
Vagy valami xd

Ha redoxireakció, akkor
2 Mg + O2 = 2 MgO (magnézium-oxid)
S + O2 = SO2 (szén-dioxid)
2 Na + Cl2 = 2 NaCl (nátrium-klorid)
H2 + Cl2 = 2 HCl (hidrogén-klorid)
2 H2 + O2 = 2 H2O (vízmolekula)

-> ezek a legegyszerűbbek

https://www.nkp.hu/tankonyv/kemia_8/lecke_01_002

Ha „redoxidáció” akkor nem értem, bocs :)
0