Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1193
A fagylaltozóban kilencféle fagylalt kapható. Egy osztály tanulói fagyizni mentek s mindenki két különbözö ízü fagylaltot kèrt. Hány fős lehet az osztály ha senki sem kért ugyanolyan párosítàst?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Év eleji ismétlés
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ismétlés nélküli kombináció.
Képlete: (n alatt k)
n! / k!(n - k)!
n = 9 (ennyi fajta fagylalt)
k = 2 (ennyi gombóc)
9! / 2! * 7! = (9 * 8) / 2 = 36 fős az osztály.
0