Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Surgos nagyon

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a 250.000 Ft bele esik mind a három kamat sávba így mind három kamatlábbal számolnunk kell.
a.)
100.000 * 1,05 = 105.000 Ft
100.000 * 1,07 = 107.000 Ft
50.000 * 1,08 = 54.000 Ft

105.000 + 107.000 + 54.000 = 266.000 Ft lesz a számlán.

b.)
(1 - (266.000 / 250.000)) * 100 = 6,4% - al több mint az eredetileg befektetett összeg.
0