Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia oldatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
453
Állítsa csökkenő tömegszázalékos sorrendbe a következő számozott NaOH-oldatokat.
1. Cm(NaOH) = 10,0 g/dm3 (az oldat sűrűsége 1,01 g/cm3)
2. (m/m)%(NaOH) = 10,0%-os
3.(n/n)%(NaOH) = 10,0 %-os
4. Cn(NaOH) = 10,0 mol/dm3 ( az oldat sűrűsége 1,33 g/cm3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

A megoldások az egyes NaOH-oldatokra:
1. oldat: 0,99 tömeg%-os NaOH-oldat;
2. oldat: 10,00 tömeg%-os NaOH-oldat;
3. oldat: 19,80 tömeg%-os NaOH-oldat; és végül
4. oldat: 30,08 tömeg%-os NaOH-oldat lesz!

Ezért a sorrend a következő lesz (csökkenő sorrendben):4-3-2-1 lesz! :)
Holnap elküldöm majd beszkennelve a levezetéseket is!
0

Csatoltam képet.
0