Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS

Főoldal » Középiskola » Kémia
599
Hány gramm etén állítható elő 50 cm³ etil -alkoholból teljes átalakulást feltételezve?
Az etil-alkohol sűrűsége: 0,8 g/cm³

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

Az etanol tömege (alkoholé): 50×0,8=40 gramm. Az egyenlet szerint 1 mol (46 g) etanolból vízkilépés hatására képződhet maximum 1 mol (28 g) etilén, ezért 40 gramm alkoholból arányosan (aránypárral): m (etén)=(40/46)×28= 24,35 g etiléngáz tud fejlődni! :)

A felírható egyenlet a következő: C2H5OH = C2H4 (etilén, vagy etén) + H2O lesz!
0

Csatoltam képet.
0