Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Ebben kérném a segitséget ! Csatolom a képet. Köszönöm ha segítesz ..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) m=? T=?
a=26 cm
x=13 cm
m²+x²=a²
a²-x²=m²
26²-13²=a²
676-169=m²
  =m
22,52=m

T=a×m/2=26×22,52/2=13×22,52=292,76 cm²

b) m=? T=?
a=52 cm
x=26 cm
m²+x²=a²
a²-x²=m²
52²-26²=m²
2704-676=m²
 2028 =m
45,03=m

T=a×m/2=52×45,03/2=26×45,03=1170,78 cm²

c) m=? T=?
a= 3  cm
x=0,87 cm
m²+x²=a²
a²-x²=m²
3-0,87²=m²
3-0,7569=m²
 2,2431 =m
1,5=m

T=a×m/2=1,73×1,5/2=1,3 cm²

d) m=? T=?
a= 12  cm
x=1,73 cm
m²+x²=a²
a²-x²=m²
12-3=m²
 9 =m
3=m

T=a×m/2=3,46×3/2=5,19 cm²
0