Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1488
,,Két szám összege 2490. Az egyik szám 13%-a egyenlő a másik szám 17%-ával. Melyik ez a két szám?"
Ez a matek házim.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+y=2490
0,13x=0,17y
(2490-y)x0,13=0,17y
323,7=0,3y/x10
3237=3y
y=1079
x+y=2490
x=2490-1079=1411
1411*0,13=183,43
1079*0,17=183,43

0