Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS (Elektromosság és mágnesesség) kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
643
1, Egy 47 ellenállásos 0,2 Amper erősségű áram halad át. Mekkora a feszültség az ellenállás a két kivezetés között?

2,Egy autóban az áramforrás feszültsége 12 V. Az egyik féklámpa áthaladóáram erőssége 1,25 A. Mekkora az izzó teljesítménye?

3, egy hősugárzó teljesítménye 1,9kW. Mennyi a fogyasztása 2 óra alatt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. R=47ohm;I=0,2A U=IxR=47x0,2=9,4V
2.U=12V;I=1,25A
P=UxI=12x1,25=15W
3.W=1,9kW;t=2óra
Fogy:kWxt=1,9x2=3,8kW
0