Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenének a matekba?

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól veszem ki, akkor ez a feladat:

24x-5 = 64

Ugyanazt kell csinálni, mint eddig; 64=2⁶, tehát:

24x-5 = 2⁶

Mivel a 2x függvény szigorúan monoton növő, ezért ezek csak úgy lehetnek egyenlőek, hogyha a kitevők egyenlők, tehát:

4x-5 = 6, erre x=11/4 adódik.

2. 0,01=10-2, tehát 10x=10-2, vagyis x=-2.

3. Ennek pedig nincs megoldása, lásd. a jegyzetben.
Módosítva: 8 éve
0