Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris egyenletrendszer

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Egy üzletben összesen 1323 piros, sárga, kék és zöld labda volt. Miután mind a négy színből eladtak ugyanannyit, az üzletben maradt 192 piros, 139 sárga, 129 kék és 171 zöld. Hány labda volt mindegyik színből eredetileg az üzletben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1323-192-139-129-171=692-t adtak el, így mindegyikből 692:4=173-at.
Piros:173+192=365
Sárga:173+139=312
Kék: 173+129=302
Zöld: 173+171=344
Ell.: 365+312+302+344=1323
0