Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög külső szögeinek aránya 4:5:6 . Hány fokosak a háromszög belső szögei?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
501
Egy háromszög külső szögeinek aránya 4:5:6. Hány fokosak a háromszög belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, háromszög
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4+5+6= 180 fok
15= 180 fok
1 fok= (180: 15 )= 12

4* 12= 48
5*12= 60
6*12= 60
1