Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás, arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

1)2460:12·5=1025
2)12·6=(12+4)·x ⇒x=72:16=4,5 nap
3)80000·0,85=68000
4)540:480=9/8=1,125=112,5%⇒112,5-100=12,5%
5)50000·0,06=3000
6)450· 100/80 = 450·1,25 = 562,5
1