Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
3525
Mennyi a valószínűsége , hogy az alaposan megkevert 32 lapos magyar kártyából nègy lapot kihúzva , a kihúzott lapok között lesz piros ? Az eredményt adjuk meg egy tizedesjegy pontossággal .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Érdemesebb előbb azt kiszámolni, hogy hány esetben nem lesz piros;

összes eset: (32 alatt a 4) = 35.960
rossz eset: kivesszük a 8 pirosat, marad 24 a pakliban, ebből húzunk 4-et: (24 alatt a 4) = 10.626
kedvező eset = összes eset - rossz eset = 35.960 - 10626 = 25334

Tehát a valószínűség: 25.334/35960=~0,7.
0