Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
436
Sziasztok csatoltam a fényképet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A képletünk az összes esetben az F = m * a lesz.
a.)
a = 40 / 20 = 2 m / s2
F = 3 * (40 / 20) = 6 N
b.)
a = 15 / 15 = 1 m / s2
F = 5 * (15 / 15) = 5 N
c.)
a = 54 / 30 = 1,8 m / s2
F = 100 * (54 / 30) = 180 N
d.)
a = 108 / 15 = 7,2 m / s2
F = 30 * (108 / 15) = 216 N
0