Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, egy újabb kérdéssel érkeztem! Kamatos kamat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Egy 30 éves fiatal minden év elején 100000 ft-ot helyez el a bankban egy megtakarítási számlán 50 éves koráig. Utána 10 évig nem helyez több pénzt a számlára.
Hány ft-ja lesz 60 éves korára, ha a kamatláb 20 évig 3%, az utolsó 10 évben pedig 2% kamatos kamat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, pénzügy, kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
100.000 * 1,03 = 103.000 Ft
103.000 * 20 = 2.060.000 Ft
FV = PV * (1 +r)n
FV = 2.060.000 * (1 + 0,02)10
FV = 2.511.129 Ft lesz a számláján 60 éves korában.
1