Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás 0.3

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A maradék:28% az 1%=1,875 100%=187,5kg
Tehát 135 kg.-t vágtak le.
7040:8000=0,88 ez 1% 0,88x100=88%
Tehát 12%-al árazták le. 8000x0,88=7040
450kg-ból kapunk 68,4kg-t ez 68,4:450=0,152 100%=0,152x100=15,2%
Tehát 15,2% az érc réztartalma.
Tőke 2500000Ft 1%=25000Ft 9%=25000x9=225000Ft, ez a kamat az első év után.
Tőke 2725000Ft 1%=27500Ft 9%=27500x9=247500Ft ez a kamat a második év után.
Tehát a második év után a felvehető összeg:2972500Ft.
1