Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
A 25400 ft-os alkatrész árát először leszállitották 15%- kal,majd félév múlva ezt az új árat emelték 15%-kal.
A)Hány Ft-ba kerül a így az alkatrész?
B)Hány százalék a változás ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

A) 25400·0,85·1,15=24828,5 Ft
B) 24828,5:25400=0,9775=97,75%⇒100-97,75=2,25%-kal csökkent
0