Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Adott egy általános háromszög három oldala, a=8 cm, b=10 cm és c=13 cm.
Mekkora a háromszög területe?
Mekkora a háromszög a oldalához tartozó magassága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=8 cm, b=10 cm és c=13 cm K=8+10+13=31 cm, flkerület: s=31/2=15,5
Héron képletet alkalmazva: T=gyök alatt[15,5*(15,5-8)*(15,5-10)*(15,5-13)]=39,98~40 cm²
40 cm²=8*m/2 amiből m=10 cm
1