Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Három raktárban összesen 1075 tonna lucerna volt. Miután az első raktárból eladtak 178 tonnát, a másodikból 139 tonnát és a harmadikból 167 tonnát, a három raktárban ugyanannyi lucerna maradt. Hány tonna lucerna volt eredetileg a raktárakban? (egyenleteben)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1075-178-139-167=591
591:3=197
1. raktár: 197+178=375
2. raktár: 197+139=336
3. raktár: 197+167=364
Ell: 375+336+364=1075
0