Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x legyen a gyémánt ára
3/4x lesz a koporsó ára
1/4x4/5 lesz a párna ára
8 000 Ft a gyertya és az egyebek

3/4x+4/20x+8 000= x
15/20X 4/20X +8 000=X
15 X +4X + 160 000= 20X
160 000 = X
ez a gyémánt ára

a)
5/20 X= 32 000 FT

b)
160 000 : 8 000 = 20
tehát az 1/20 részén vettek gyertyát és egyebeket

c)

0,03 karát 9 900 Ft
Y 160 000 Ft
...........................................
Y=0,03 x 160 000 : 9900 = 0,48 karátos volt az eladott gyémánt
0