Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
486
A strandon egy felnőtt és egy gyerek jegy ára 1500 FT.
Ha egy felnőttel 2 gyerek szeretne bemenni, akkor 2200 forintot kell fizetniük.

a) Mennyibe kerül a jegy egy 5 tagú családnak? (2 felnőtt+3 gyerek)
b) Mennyibe kerül a gyerek jegy?
c) Mennyibe kerül a felnőtt jegy?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
felnőtt: x; gyerek: y
x+y=1500
x+2y=2200
ebből x=800 és y=700
a)2x+3y=2*800+3*700=3700 Ft
b) gyerek jegy: 700 Ft
c) felnőtt jegy: 800 Ft
0