Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
730
Egy rombusz átlóinak aránya 5:12, területe 120cm2, mekkora a kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e=5x f=12x T=120 cm²
T=(e·f) :2=(5x·12x):2 = 30 x²=120 cm² /:30
x²=4 cm²
x=2 cm
e=5x=5·2=10 cm f=12x=12·2=24 cm
a²=(e/2)²+(f/2)²=5²+12²=169
a=13 cm
K=4a=4·13=52 cm
0