Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
670
Egy háromszög két oldala 80cm és 100cm hosszú az általuk közre zárt szög pedig 120°. Igaz-e, hogy a háromszög oldalhosszai tekinthetőek egy mértani sorozat három szomszédos tagjának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, mértani sorozatok, gimi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

x²=80²+100²-2·80·100·cos120=24400
x=156,2 cm, tehát nem igaz (80;100;156,2≠120)
0