Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Egy ládából egyik nap kiveszik az almák 4/7 -részét. Másnap újra kiveszi a még a ládában maradt almák 4/7-részét. Harmadik nap újra kiveszi a megmaradt almák 7/ 10-részét. Így végül 27 alma maradt a ládában. Hány alma volt eredetileg benne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

1-7/10=3/10 rész⇒27 db
Egész, azaz 10/10 rész⇒27·(10/3)=90 db

1-4/7=3/7 rész⇒90 db
Egész, azaz 7/7 rész⇒90·(7/3)=210 db

1-4/7=3/7 rész ⇒210 db
Egész, azaz 7/7 rész ⇒210·(7/3)=490 db alma volt eredetileg.
0