Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Két szabóműhelynek 75 öltönyt kellett megvarrni. Mikor az egyik műhely
elkészült a rendelés 60%-ával, a másik pedig az 50%-kal, kiderült, hogy az első
műhely 12 öltönnyel többet varrt meg, mint a másik. Hány öltönyt kellett
megvarrnia mindegyik műhelynek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
első műhely: x db
második műhely: 75-x db

0,6·x-0,5·(75-x)=12
1,1x-37,5=12
1,1x=49,5
x=45

Az első műhelynek 45 db a második műhelynek 30 db öltönyt kellett megvarrnia.
0