Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
846
Egy téglalap mindkét rövidebb oldalát megnöveltük 6 cm-rel, így olyan négyzetet
kaptunk, amelynek területe 66cm2-rel nagyobb, mint a téglalapé. Mekkora a
téglalap területe és kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

66=6·11
T=11·(11-6)=55 cm² és K=2·(11+5)=32 cm
0