Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NEM tudom megoldani a házifeladatot

Főoldal » Általános iskola » Matematika
798
Hogy szerkesszuk meg a háromszöget?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Tudsz egy feladatot is csatolni?
0

1. Húzz egy vízszintes vonalat.
2. A vonal 2 végpontjábol húzz egy egy körvonalat. (Körzővel)
3. A két vonal metszéspontjába ,a vízszintes szakasz két végpontjábol (ahonnan a körvonalat húztad) húzz egy vonalat
1

Húzol egy tetszőleges vonalat majd azon kijelölsz egy pontot (ez lesz a C pont). A körződet kinyitod annyira amekkora (pl.: a ) oldal hosszúsága. A körző hegyedet beleszúrod a pontba, közőzöl.
bΔc
a⇐oldal
Megkaptuk a B pontot. A B pontból a c oldal hosszúságát körzőzöd és a C pontból a b oldal hosszát körzőzöd. A kettőjük metszéspontja az A pont. Kösd össze a pontokat és megkapod a háromszöget!
PL.:
a= 3 cm
b= 4 cm
c= 5 cm
(Érdemes vázlatot rajzolni, úgy könnyebb [ csak rajzolsz egy béna 3sz-t és bejelölöd rajta a pontokat, oldalakat, esetleg a szögeket de ez esetben nem kell])
1

1. Húzz egy vízszintes vonalat.
2. A vonal 2 végpontjábol húzz egy egy körvonalat úgy hogy a felénél nagyobb legyen . (Körzővel)
3. A két vonal metszéspontjába ,a vízszintes szakasz két végpontjábol (ahonnan a körvonalat húztad) húzz egy egy vonalat!
0