Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika6.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Az a,b feladatot kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Most
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, -2,2-(-3,05)+12,5-8,56 / először zárójelet bontunk, két mínusz találkozásakor + lesz belőlük:
-2,2+3,05+12,5-8,56 / összeadjuk a tagokat külön-külön a pozitív és negatív számokat:
-10,76+15,55=4,79
15,025-4,6+(-0,175)-3,4 / először zárójelet bontunk, plusz és mínusz találkozásakor - lesz belőlük:
15,025-4,6-0,175-3,4 / összeadjuk a negatív számokat:
15,025-8-175=6,85

b, -4,3*100 /100-zal úgy szorzunk, hogy a tizedesvesszőt kettővel jobbra visszük (a 0-k száma miatt) = -430
-0,205*(-1000) /1000-rel úgy szorzunk, hogy a tizedesvesszőt hárommal jobbra visszük (a 0-k száma miatt) =205
-4,005*(-10) /10-zel úgy szorzunk, hogy a tizedesvesszőt eggyel jobbra visszük (a 0-k száma miatt) = 40,05
0,05*10000 /10000-rel úgy szorzunk, hogy a tizedesvesszőt néggyel jobbra visszük (a 0-k száma miatt) =500
0