Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudja, hogy kell megoldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
Nem tudom, hogy kell-e valami halmazábrán ábrázolni, ha igen hogy? Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Az 1 feladatban tudok segíteni.
A, A={jan,marc,maj,jul,aug,okt,dec}
B, B={}
C, C={jan, febr, marc, apr, szept, okt, nov, dec}
D, D= {kedd szerda pentek}
E, E={bp, debr, szeged, pecs, gyor}
0

1/
a)
A= {január, március, május, július, augusztus, október, december}
b)
üreshalmaz mert nincs 32 napos
B= { }
c)
C= {január, március, október, december, november, február, április, szeptember}
d)
D= { kedd, szerda, péntek}
e)
E= { Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs }

Venn diagramon ábrázolhatod esetleg

2)

a)
A= {ny, dz, gy, sz, ly, ty, zs}
b)
B= {Duna}
c)
C= {Európa}
d)
D= {80}
e) ezt nem tudom
Módosítva: 8 éve
0