Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
Csatolom a képet. Nagyon fontos, holnapra kell a megoldás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Pitagorasz-tétel, matek, 8.osztály, háromszög
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(x/2)^2+(23)^2=x^2 egyenletet megoldod.
Módosítva: 4 éve
1

Szia!

A megoldás röviden: (x/2)²+23²=x², tehát x²/4 + 529 = x², ebből 3·x²/4=529, vagyis 3·x²=2116, x²=705,333, ebből pedig négyzetgyök-vonással jön ki, hogy x=√705,333=26,56 cm, tehát ennyi lesz a megoldás! :)
1