Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz-tétel 8.osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
Egy derékszögű háromszögnek 22cm az átfogója és ez alapján kell kiszámolni a befogókat. Hogyan kell ezt megcsinálni? Csatolok képet a feladatról. Nagyon sürgős, ma este 18:00-ig kell elküldenem a tanárnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
átfogó, sürgős, matek, Pitagorasz-tétel, 8.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A megoldás a következő: x²+x²=22², amelyből 2·x²=484, azaz x²=242, tehát az x=√242=15,56 cm-nyinek fog adódni, ennyi körülbelül a két befogó hossza! :)
1