Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányos Szakaszok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
796
Valaki tudna nekem ebben segíteni? Egy levezetést tudna nekem írni? Nagyon nagyon megköszönném,fontos lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az AP szakaszt jelöljük 2x-el, a BP szakasz legyen 5x. Az AB 7x értelemszerűen. Innen már nem nehéz meghatározni a távolságokat:
AP/AB=2/7
PB/AB=5/7
PB/AP=5/2
0