Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes szorzattá alakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Tudna valaki segíteni az alábbi feladatokban?

2x^2 - 4x - 6
-x^2 + 2x + 3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

2x²-4x-6=2·(x²-2x-3)=2·(x-3)·(x+1)
-x²+2x+3=-1·(x²-2x-3)=-(x-3)·(x+1)
1