Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
465
Keresd meg az x és y számjegyeket tudva azt hogy:b) x36y ⫶18 c)x78y ⫶45
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

b)18=2·9(páros és 9-cel osztható
y=0 és x=9
y=2 és x=7
y=4 és x=5
y=6 és x=3
y=8 és x=1
0

c)
45=5·9(5-tel és 9-cel osztható)
y=0 és x=3
y=5 és x=7
0