Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger

Főoldal » Középiskola » Matematika
544
Mekkora a kapilláris cső belső átmérője, ha 100 mg higany 6 mm magasságig töltötte meg a csövet? A higany sűrűsége 13,6 g/cm³.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

m=100 mg= 0,1 gramm M=6 mm
V=0,1 g : 13,6 g/cm³ = 0,00735294 cm³=7,35294 mm³
V=(d²π) :4·M⇒d²=4·V:M:π=4·7,35294:6:3,1416=1,5603 mm² ⇒d=1,25 mm
0