Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú szöveges feladatok megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
3232
Sziasztok, ebben a 3 feladatban kérem valaki segítsen, mert abszolút nem értem!
1. Két valós szám összege 40, szorzata 336. Melyik ez a két szám?
2. Egy téglalap egyik oldala 3 cm-rel hosszabb, mint a másik oldala. Területe 108 cm2. Milyen hosszúak a téglalap oldalai?
3.Két szám különbsége 12. Ha a kisebbik szám kétszeresével megszorozzuk a nagyobbik számot, akkor az eredmény 266. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. 12+28=40 12*28=336
0

1.) Feladat
336 I 2 = 184
168 I 2 = 84
84 I 2 = 42
42 I 2 = 21
21 I 3 = 7
7 I 7 = 1
1 I
2 * 2 * 3 = 12
2 * 2 * 7 = 28

Tehát az egyik szám a 12 a másik a 28.
Ellenőrzés:
12 * 28 = 336
12 + 28 = 40

2.) Feladat
T = a * b
108 = x * (x +3)
108 = x2 + 3x
0 = x2 + 3x - 108
x1 = -12 nem lehet megoldás
x2 = 9 Megoldás !

Egyik oldal 9 cm a másik 12 cm.

Ellenőrzés:
9 * 12 = 108

3.) Feladat
x + (x + 12) * 2x = 266
x + 2x + 24x = 266
25x + 2x2 = 266
25x + 2x2 - 266 = 0
x1 = -19 Nem lehet megoldás.
x2 = 7 Megoldás.
7 + 12 = 19

2 * 7 * 19 = 266

Tehát az egyik szám a 7 a másik pedig a 19.
Módosítva: 4 éve
0