Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmaz

Főoldal » Középiskola » Matematika
502
Tudnatok segiteni az alabbi feladat megoldasaban?:) A 2. kepen jobb sarokban, a hazi feladatban kene segitseg:D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladatkiírás első sora már nem jó. Az U alaphalmazban benne kellene lennie a 8 és 9-nek is, hisz a C-ben ezek benne vannak.

A ∩ C = {4}
Ez az egyetlen közös eleme a két halmaznak (metszet)

C \ A = {0; 2; 6; 8; 9}
C-ből elhagytuk azokat, amik A-ban is vannak (különbség)
Mivel egyedül a 4 van az A-ban is, az esik ki a C-ből csak. (Ami A-ban van de C-ben nincs, azt nem tudjuk elhagyni C-ből)

A ∪ B = {1;2;3;4;5;6;7}
Ezek azok, amik vagy A-ban, vagy B-ben, vagy mindkettőben benne vannak (unió)

B inverz = {0; 1; 7; 8; 9}
Gyakorlatilag U-ból kivontuk B-t (és U-hoz hozzátettem a 8 és 9-et is most, szerintem ott kell legyenek)

A ∪ C = {0;1;2;3;4;5;6;7;8;9}
Minden, ami egyikben vagy másikban vagy mindkettőben van (unió)

A ∪ C inverz = {}
Üres halmaz lett, hisz U is ugyanazokat tartalmazza, mint A ∪ C
1