Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérrrrrtan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
490
Légyszíves segítsetek! 2 feladat kell
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

Megcsináltam a két feladatot, majd holnap elküldöm beszkennelve a levezetéseket, most csak a végeredményeket írom le:
1. feladat: (gúlás) a; Az alapélek hossza 8 cm, az alaplap területe 16×√3=27,713 cm²-rel egyenlő.
b; A VAB oldallap területe (egy lapé, három van belőle): T=4×m(o)=4×√128=4×11,31=45,25 cm² értékű lesz! :)

2. feladat: (tetraéderes): Az alap hossza 6×√2=8,49 cm, mivel a tetraéder minden éle ennyi és összesen 6 él van, ezért az élek összege: y=6×x=6×8,49=36×√2=50,91 cm értékű lesz.
Egy oldallap területe megegyezik az alaplap területével és ebből 3 darab van, ezért az oldallapok területének összege (a tetraéder palástja ez egyben): T=3×(36×√3)=108×√3= 187,06 cm² területű lesz! :)
1

Csatoltam képet.
1