Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ozmózisnyomás

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
553
Sziasztok! Tudna valaki ebben segíteni?
Feladat:
Hány Pa az ozmózisnyomása a 0,05 mol/dm3 koncentrációjú, 17°C hőmérsékletű szőlőcukor oldatnak?
Az én megoldásom 120,615 Pa lett, de a feladat szerint nem jó.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kemia, #ozmózisnyomás
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szia!

π=c×R×T= 50 mol/m³×8,314 Nm/molK× 290,15 K = 120615,36 Pa = 120,615 kPa, jó az eredményed, de az már nem Pascal, hanem kiloPascal értékű lesz!

Egyébként: π=0,1206 MPa lenne átváltás után a jó eredmény! :)
0