Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy teglalapkerulete 24 cm. es a hoszusaga 2 cm. -vel nagyobb mint a szelesege .szamold ki a teglalap teruletet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
497
gyors segitseg
HELP ME
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a = X cm
b = X + 2 cm
2a + ab = 24
2X + 2*(X+2) = 24
2X + 2X + 4 = 24 / -4
4X =20
X= 5
a = 5 cm
b = 5 + 2 = 7 cm

T =a * b = 5 * 7 = 35 cm²
Módosítva: 8 éve
0