Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika felvételi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1479
Egy téglalap a oldala 5 cm hosszú.

A téglalap minden oldalát az ábrán látható módon x=2 cm-rel megnöveltük.

Az igy keletkezett nagyobb téglalap területe 36 cm-rel nagyobb az eredeti téglalap területénél.

Hány cm az eredeti téglalap b oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Felvételi gyakorlás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b=11
az eredeti téglalap T=axb=5x11=55cm2
A nagyobb téglalap területe 36 cm2-ei nagyobb, 91cm2.
A nagyobb téglalap területe T=(5+2)x(11+2)=91cm2
Bocs, az előbb rossz értéket adtam meg "b"-re
0